Средното си образование завършва в Професионална Гимназия по Ветеринарна медицина Иван П.Павлов в град Стара Загора.Дипломира се като ветеринарен лекар 2007 година в гр. Стара Загора, Тракийски университет , Ветеринарна медицина.Част е от екипа на Новет от 2008 година , след успешно завършен дипломен стаж в клиниката. През 2014 проведе 3 месечно практическо обучение в клиника в Швейцария, гр.Лугано – Centro Veterinario Cornaredo с насоченост хирургия и в частност ортопедия, физиотерапия. Участва активно в многобройни международни конгреси и обучения в чужбина и България – основно в областите ортопедия и неврология, спешна медицина. Д-р Капашиков се насочи към специализиране в тези трудни и многообразни дисциплини и напредва с успех в тях.Член е на Българската Асоциация по Ветеринарна Ортопедия и Травматология.
Защо обича работата си „ Имам най-страхотната , изненадваща и невероятна професия – убеден съм, че няма друга такава! Не спирам да се уча и се стремя да съм все по-добър в нея.Чувството да видиш прохождането след ортопедия или неврологично заболяване и това че си помогнал на животното да живее без болка и страдание е нещото , което ме зарежда да продължа напред”
Свободното си време д-р Капашиков обича да прекарва с малкия си син и семейството си ; за домашен любимец има персийска котка- Морис.
Езици-английски