Помощник в клиниката. Мария е част от нашия екип от 2014г. Тя дойде при нас водена от голямата си любов към животните и огромното желание да работи с тях и да им помага. Изключително отговорна е към работата си, много внимателна с всеки пациент , стреми се да осигури максимален комфорт и грижа за всеки опериран , стационарен или болен пациент. Всекидневно доказва, че работата и доставя удоволствие.
Нейна страст са котките- горд собственик е на две котки – едната спасена от улицата , а другата осиновена от Фондация Шарко.
В свободното си време обича да чете и да се занимава с дъщеря си и с двете си котки.
Защо обича работата си – „ Имам най-прекрасната работа на света заради привилегията да съм част от екипа на професионалисти като лекарите в Новет, и най-вече заради животните, които обожавам. Те заемат специално място в сърцето ми с безценните уроци по човещина, вярност, благодарност и любов. Когато съм с тях съм си „у дома“.
Двете ми котки ме учат да се наслаждавам на живота. Смело мога да кажа за себе си, че съм щастлив човек, защото с радост отивам на работа и с радост се прибирам вкъщи.
Любим цитат: (от Марк Твен)
„Ако човек можеше да бъде кръстосан с котка, това щеше да подобри човека, но да развали котката.“ 🙂 „