Новет – Животните и ние

гр. Пловдив
бул. България №276

0888 83 83 42

032 96 31 29

понеделник до петък: 8:00 – 19:00
събота и неделя: 9:00 – 18:00

Още контакти и карта ➝

Защо диагностичните тестове са важни за вашия домашен любимец

Защо диагностичните тестове са ВАЖНИ за Вашия домашен любимец Профилактика на заболяванията :

Защо диагностичните тестове са ВАЖНИ за Вашия домашен любимец

Помогнете на Вашия приятел да живее дълго и да бъде здрав , като следите редовно за вътрешни заболявания , правейки периодично следните тестове.

Въпреки че Вашият ветеринарен лекар може да разбере много за състоянието на животното Ви посредством обичайния пълен преглед , има симптоми на някой заболявания, които могат да бъдат открити само със специфични тестове. И това не се отнася само до болните животни – важно е да разберем какво се случва и с тези , които изглеждат здрави.

Предлагаме Ви кратък обзор на най-важните диагностични тестове , които може да препоръчаме, за да се убедим че любимеца Ви е здрав не само на външен вид , но и вътрешно.

Фекално изследване

Проверяваме фекалиите на Вашия домашен любимец два пъти годишно за наличие на чревни заболявания и паразити. Изследва се за наличие на кръв , слуз , ненормален цвят и консистенция. Правят се специфични флотационни методи и микроскопско изследване за откриване на яйца на чревни паразити – глисти и тении.

Тест за дирофилария ( сърдечен червей )

Всяко година взимаме кръвна проба от Вашия любимец , за да направим този тест , който касае заболяване , което може да бъде фатално за живота му. Комарите пренасят заболяването . Дори и животни , които не излизат навън , не са защитени от ухапване.

И дори и да правите целогодишно профилактика за заболяването , пак е изключително важно този тест да се прави веднъж годишно , тъй като дори едно пропуснато или закъсняло профилактично третиране , излага на риск животното.

Кръвна картина и биохимични показатели на кръвта

Симтомите на някой заболявания няма да се проявят видимо докато Вашето животно не стане много болно. Точно поради това Ви препоръчваме изследване на ежегодната кръвна проба, за да открием и предотвратим заболяване колкото е възможно по-рано. Тези кръвни изследвания ни казват дали животното Ви е анемично ( няма достатъчно червени кръвни клетки ) или дали се бори със скрита инфекция. Също така ще можем да разберем дали вътрешните му органи , например черния дроб и бъбреците , функционират правилно. В някой случай лечими заболявания като например диабет , могат да бъдат открити с тези тестове.

Изследване на урина

Както кръвните тестове , изследването на урина ни помага да разберем колко здраво е Вашето животно „отвътре”. Анализа на урина се прави веднъж годишно и ни помага да открием скрити заболявания като инфекция на пикочния мехур или бъбречно заболяване още преди да се явят сериозните видими за Вас симптоми.

Веднага щом имаме резултатите от изследването на урина и кръвните тестове , ще имаме картина за вътрешното здраве на Вашия любимец и ще имаме много добри отправни точки относно откриването на заболявания възможно най-рано.

Нашата обща цел е здравето и дългия живот на Вашия домашен любимец , и не на последно място – безопасното съжителствуване с него , защото в голяма степен грижите и профилактиката за неговото здраве са грижа и за здравето на хората около него.

Използваме бисквитки за да подобрим вашия престой на сайта. Оставайки на сайта вие се съгласявате с нашата политика за бисквитки. Приемам 🍪 Научете повече