Български

Novet – Animals and Us

Plovdiv
276, Bulgaria Blvd.

0888 83 83 42

032 96 31 29

Monday to Friday: 8:00 – 19:00
Saturday and Sunday: 9:00 – 18:00

More contacts and map ➝

Можете да смените езика в менюто. Разбрах

Parasitological examination of feces

This article is only available in Bulgarian. Please use your browser's translate function to read them. For instance, in Google Chrome, on mobile the translate function is available in the menu at top right (the icon with three dots), on desktop via Right Click > Translate to English.

Паразитологично изследване на фекалии След края на лятото , което обикновено е свързано с пътувания , много разходки и срещи с други животни за Вашия домашен любимец , ние ви препоръчваме да направите фекално изследване за чревни паразити на кучето/котката си. Напомняме Ви че е задължително всяко куче/котка поне веднъж годишно да има такова изследване – не само заради неговото , а и заради здравето на заобикалящите го хора. Напомняме Ви, че профилактиката за най-често срещаните чревни паразити и за кучето , и за котката се прави ЕЖЕМЕСЕЧНО. Но това не е достатъчно, ако животното е носител на паразити – тогава схемата на лечение е различна . А дали е носител се определя единствено с фекално изследване . В клиники Новет Ви предлагаме нов, още по-чувствителен метод за изследване на фекалии – флотация с концентрация.

Отново призоваваме – почиствайте фекалиите когато разхождате кучето си! Така намалявате опастността почвата да се зарази трайно с яйца на чревни паразити опасни за хората и за другите животни наоколо!

Нека бъдем отговорни стопани – очакваме Ви !

We use cookies to improve your visit to the site. By staying on the site you agree to our cookie policy. Accept 🍪 Learn more