Мили приятели, ветеринарна клиника Новет – Животните и ние отвори врати и сме на разположение за вас и вашите любимци!

Новет – Животните и ние

гр. Пловдив
бул. България №276

0888 83 83 42

032 96 31 29

понеделник до петък: 8:00 – 19:00
събота и неделя: 9:00 – 18:00

Още контакти и карта ➝

Новет Каменица

гр. Пловдив
ул. Архитект Камен Петков №58
(вход откъм улица Ралица)

0884 10 43 54

понеделник до събота: 9:00 – 18:00
неделя: почивен ден

Още контакти и карта ➝

Лабораторни изследвания

Извършваме широк спектър лабораторни излседвания включват:

Паразитологичните изследвания на фекалии и кръв дават възможност да откриваме вътрешни паразити, много от които са опасни и за хората. Както обичаме да се шегуваме: «Микроскопът е пръв приятел на ветеринарния лекар», поне що се отнася за паразитология. Няма по-точен начин да определиш една болест от това да я «видиш» с очите си.

Фекалните изследвания откриват едноклетъчни паразити (кокцидии, гиардии), кръгли червеи- глисти, плоски червеи-тении. Това изследване правим задължително при всички бебета кучета и котки и го препоръчваме на всички наши пациенти по време на годишната им ваксинация. Улеснение за нас е ако при преглед на вашето куче или коте (също и екзотично животно) носите в чисто бурканче 5-10 грама фекалии за изследване (около 1-2 чаени лъжички или повече). В противен случай взимаме секрет ректално със специална пръчица, което не е приятно за домашните любимци, особено за котките, а и не винаги получените фекалии са достатъчни за изследване.Задължително е всеки домашен любимец ежегодно да има фекално изследване.

Кръвните паразитологични изследвания също са много важна част за определяне на здравето на животното.С малко количество кръв се правят специфични тестове установяващи дали любимеца ви е заразен с паразити, пренасяни от кръвосмучещи насекоми.

Биохимичното изследване на кръвта ни дава много ценна информация за функционирането на органите в тялото на животното. При възрастни, тежко болни животни и животни преди операция, винаги правим кръвни изследвания на нашите пациенти.

Пълната и диференциалната кръвна картина дават информация за кръвните клетки, техният брой и тяхното процентно съотношение.

Серологични изследвания на кръв доказват с голяма точност някои вирусни, бактериални и паразитни заболявания. Те откриват антигени или антитела на причинителя и поставят сигурна диагноза.

Хормонални изследвания – чрез тях се поставят диагнози на ендокринологичните заболявания. Изследването на половите хормони може с голяма точност да определи подходящия момент за заплождане на женското куче.

Изследването на урина е незаменимо при болести на отделителната система, а и на други важни заболявания,като например диабет.Препоръчва се и като част от профилактичния преглед при възрастни животни.

Цитонамазката представлява секрет от определено място на тялото взет с тампон или отпечатък на стъкло и след това оцветен със специални багрила. Погледната под микроскоп, тя ни показва дали става дума за гноен процес или тумор, например.

Хистологичното изследване е метод на оценка под микроскоп на тънък слой тъкан. Чрез него се поставя точна диагноза и се прави разлика например между тумор и възпалителен процес,определя се точно типа на тумора. То е основен метод за диагностика в онкологията.

Микробиологичното изследване се използва в комбинация с други изследвания и открива точно причинителите на някои инфекции. Много често го използваме при инфекции на ушите, кожни инфекции, заболявания на простата, трудно заздравяващи рани, абсцеси.

Използваме бисквитки за да подобрим вашия престой на сайта. Оставайки на сайта вие се съгласявате с нашата политика за бисквитки. Съгласявам се Научете повече