Мили приятели, ветеринарна клиника Новет – Животните и ние отвори врати и сме на разположение за вас и вашите любимци!

Новет – Животните и ние

гр. Пловдив
бул. България №276

0888 83 83 42

032 96 31 29

понеделник до петък: 8:00 – 19:00
събота и неделя: 9:00 – 18:00

Още контакти и карта ➝

Новет Каменица

гр. Пловдив
ул. Архитект Камен Петков №58
(вход откъм улица Ралица)

0884 10 43 54

понеделник до събота: 9:00 – 18:00
неделя: почивен ден

Още контакти и карта ➝

Д-р Милен Костадинов

Основател, управител и главен лекар в клиники Новет.

Средното си образование д-р Костадинов завършва в Английска гимназия «Гео Милев» в родния му град Русе. Дипломира се като ветеринарен лекар 1996 година в гр. Стара Загора — Тракийски Университет — Ветеринарна медицина. Завършил е 18-месечен следдипломен стаж в болница за дребни животни в САЩ — South Trail Animal Hospital, Fort Myers, Florida, 1996–1998. Участвал е в многобройни конгреси, семинари и обучения във всички области на ветеринарната медицина. Има няколко практически специализации в различни клиники в САЩ и Словения.

Д-р Костадинов е един от основателите на Българската Асоциация на Ветеринарните Лекари за Дребни Животни (БАВЛДЖ), и на Българската Асоциация на Ветеринарните Кардиолози (БАВК).Член е на Българско Паразитологично Дружество.

От особен интерес и специализация за него са областите мекотъканна хирургия, реконструктивна хирургия и онко-хирургията, кардиологията, паразитологията, и в частност заболяването Дирофилариоза (сърдечнa филариоза). В изучаването на това заболяване д-р Костадинов има собствен принос – няколко мащабни полеви проучвания, доказващи наличието на дирофилариоза в България, лекции на международни и български конгреси, сред които First Dirofilaria Days, Zagreb, Croatia 2009 и AMVAC ROSAVA, Sinaia Romania 2014, както и е провеждал редица обучения на ветеринарните лекари в България, последните в София и Варна на 23 и 25 февруари 2016 – «Дирофилариоза за начинаещи и напреднали».

Любима сентенция: «Primum non nocere», в превод от латински «На първо място — не вреди». Интересът му към паразитологията е довел до твърдото убеждение, че грижейки се за здравето на животните се грижим и за здравето на хората.

Когато не е на работа , любимо занимание е да бъде сред природата и да разхожда двете си кучета – осиновената от строителите на новата ни клиника Станка и осиновената от фондация «Шарко» Аби.

Владее английски и руски език.

Използваме бисквитки за да подобрим вашия престой на сайта. Оставайки на сайта вие се съгласявате с нашата политика за бисквитки. Съгласявам се Научете повече